Foto: F64

Pirmdien, 26. aprīlī, valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē panākta vienošanās par mājokļu pieejamības programmas būtisku paplašināšanu, pēc sanāksmes žurnālistiem sacīja Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.

Pēc viņa teiktā, panākta vienošanās koalīcijā, kas būs ar tālejošām pozitīvām sekām.

"Būtiska prioritāte turpmākajā valdības darbā būs mājokļu pieejamības programmas izstrāde un būtiska paplašināšana. Viens no Eiropas atjaunošanas un noturības mehānisma būtiskiem elementiem un augsti novērtētām iecerēm ir 42 miljonu eiro atbalsts mājokļu pieejamības veicināšanai Latvijas reģionos, novados ārpus Rīgas un Rīgai pieguļošās pašvaldībās. Paredzēts, ka par šiem līdzekļiem būs iespējams uzbūvēt apmēram 700 jaunus mājokļus, kas būs ieguldījums gan reģionu attīstībā, gan kārtējais pasākums demogrāfijas situācijas uzlabošanai," sacīja Dzintars.

Tagad ir dots uzdevums Ekonomikas ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Finanšu ministrijai mēneša laikā vienoties par detaļām, lai nonāktu pie kopīgas koalīcijas izpratnes par šāda liela fonda iedarbināšanu, kas varētu pretendēt arī uz budžeta līdzekļiem, uz Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, lai ļoti aktuālo īres mājokļu pieejamību reģionos varētu īstenot krietni lielākā apmērā.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) norādīja, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) koalīcijas sadarbības sanāksmē piedāvājis konceptuālu redzējumu par to, kā mājokļu investīciju jautājumus būtu risināms lielākā mērogā, ar prioritāti finansējot ilgtermiņa investīcijas tajās Latvijas vietās, kur šobrīd ar banku finansējumu nepietiek. Pavļuts apstiprināja, ka mēneša laikā būs diskusijas starp ministrijām un turpmāk tiks lemts, kā šos jautājumus kā kopējo prioritāti risināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!