Foto: F64
Valdošās koalīcijas politiķi trešdien, 15. februārī, vienojās turpināt strādāt pie pašlaik iekavēto darbu izpildes, pēc sanāksmes pastāstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers sacīja, ka koalīcija nenoņēma no darba kārtības nevienu no valdības rīcības plānā minētājiem darbiem, kuru izpilde līdz šim iekavējusies. Savukārt partijas pārstāvju saruna bija tik ilga - vairāk nekā pusotru stundu gara, jo pārrunātas arī galvenās prioritātes reformu jomā un turpmākie darbi, skaidroja valdības vadītājs.

Arī koalīcijas partneri apliecinājuši, ka būtisku domstarpību šodienas sarunā neesot bijis.

Piemēram, jautājumu par dalīto īpašumu, kas "iestrēdzis Saeimā", tiks risināts, deputāta Viktora Valaiņa (V) vadībā vienojoties par iespējamo kompromisu, piebilda premjers.

LETA jau rakstīja, ka no valdības rīcības plānā ietvertajiem 95 uzdevumiem, kas jāpaveic 2016.gadā, valdība ir izpildījusi 74 uzdevumus, turpretī 21 uzdevuma izpildes termiņi kavējas, vakar par valdības paveikto tās pirmajā darbības gadā informēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kopumā valdības rīcības plānā ir ietverti 284 uzdevumi, ko valdība apņēmusies izpildīt līdz 2018.gadam.

Runājot par valdības pirmajā darbības gadā termiņos neizpildītajiem uzdevumiem, Kučinskis iepriekš uzsvēra, ka uzdevumus nevar vērtēt tikai pēc to skaita, jo tie variē no tehniskiem noteikumiem līdz vērienīgām strukturālām reformām.

Par 21 uzdevuma neizpildi premjers iepriekš stāstīja, ka tas lielākoties noticis tāpēc, ka kādi uzdevumi zaudēja aktualitāti, kas attiecīgi tika svītroti no valdības rīcības plāna. Tāpat par atsevišķiem uzdevumiem nav panākta politiskā vienošanās, tāpēc, lai paātrinātu uzdevumu virzību un lēmumu pieņemšanu, jautājumi tiks virzīti izskatīšanai koalīcijā. Tehniskas neizpildes ministrijas izpildīs 2-3 nedēļu laikā, bet ar ieilgušu uzdevumu neizpildi tiks panākta vienošanās ar konkrētās jomas ministru par risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!