Foto: LETA

Valdošās koalīcijas partijas atbalsta Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikumus grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz Ministru kabinetam tiesības izvērtēt termiņuzturēšanās atļauju ietekmi uz nacionālo drošību vai ekonomisko attīstību un noteikt ierobežojumus šo atļauju izsniegšanai uz noteiktu laiku.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien pēc koalīcijas padomes žurnālistiem sacīja, ka valdības partneri pārrunāja priekšlikumus grozījumiem šajā likumā, tomēr pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ierosinājuma varētu pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu šim likumprojektam.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis skaidroja, ka pašvaldībām ir ierosinājumi likumprojektam, tāpēc nepieciešams nedaudz pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Kopumā ZZS atbalsta IeM iesniegtus priekšlikumus, piebilda politiķis.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāts Jānis Dombrava sacīja, ka politiskais spēks atbalsta IeM sagatavotus grozījumus, kas pēc būtības ir līdzīgi tiem, ko nacionālā apvienība savulaik jau bija piedāvājusi. Tomēr VL-TB/LNNK neuzskata, ka būtu jāpagarina priekšlikumu iesniegšanas termiņš šim likumprojektam. Ja tas tiks darīts, tad uz iespējami īsāku termiņu, piebilda Dombrava.

Viņš arī klāstīja, ka nacionālā apvienība kādā no nākamajām koalīcijas sēdēm varētu piedāvāt kādu no alternatīvajiem veidiem, kā "sildīt" tieši būvniecības nozari, galvenokārt attīstot vietējo tirgu.

Jau ziņots, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sēdē 20.janvārī vērtēs piedāvātās izmaiņas termiņuzturēšanās atļauju regulējumā, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Nacionālās apvienības iesniegtais un Saeimā pirmajā lasījumā atbalstītais likumprojekts paredz valsts apdraudējuma novēršanas nolūkā uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem par nekustamā īpašuma iegādi. Saskaņā ar nacionālās apvienības priekšlikumu Saeima varēs atcelt šos ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!