Foto: DELFI

Koalīcijas partneriem nav vienprātības jautājumā par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka atbilstību amatam.

Pirmdien pirms Ministru kabineta komitejas sēdes Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) žurnālistiem stāstīja, ka Streļčenoka darbība pēdējā laikā, piemēram, vēršanās starptautiskās organizācijās un vēršanās pret presi, nav bijusi profesionāla.

Straujuma pauda viedokli, ka Streļčenoks ir jānomaina, bet, lai to izdarītu, ir nepieciešams valdības un pēc tam Saeimas lēmums.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) žurnālistiem atzina, ka ZZS jautājumu par Streļčenoka nomaiņu nav pārrunājusi, un norādīja, ka līdz šim ZZS nav bijuši iebildumi pret Streļčenoku.

"Ja būs jābalso par Streļčenoka nomaiņu, apspriedīsimies, taču patlaban neredzam argumentus, kāpēc KNAB vadītājs būtu jāmaina," uzsvēra Reizniece-Ozola.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) norādīja, ka viņš nav informēts par to, vai nacionālā apvienība būtu apspriedusi Streļčenoka nomaiņu.

Gerhards atzina - ja valdībā tiks skatīts jautājums par KNAB vadītāja nomaiņu, pirms lēmuma pieņemšanas būs jāizvērtē pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!