Foto: LETA

Krišjānis Kariņš (JV) pēc konsultācijām ar valdību veidojošām partijām un veselības ministru ir ierosinājis koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanos, lai veidotu dialogu un rastu risinājumus veselības nozarei sarežģītajā situācijā, ziņo premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Kariņš uzsver, ka šajā laikā ir būtiski nodrošināt veselības aprūpes nozares darbību tās pārslodzes laikā, tāpēc ir svarīgi uzturēt dialogu un pēc iespējas ātrāk atrisināt nozares organizāciju minētos, kritiski nozīmīgos jautājumus.

Jāatgādina, ka šonedēļ, kad sabiedrībā nonāca ziņas par iespējamu mediķu mobilizāciju Covid-19 slimnieku ārstēšanai, vairākas Latvijas ārstu pārstāvošas organizācijas, sašutumā par nekonsultēšanos ar tām, pieprasīja veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju.

Kariņš trešdien pēc sarunām ar LĀB pārstāvjiem uzsvēra, ka sadzird un izprot ārstu neapmierinātību par sadarbības un dialoga trūkumu veselības nozarē, organizējot darbu Covid-19 pandēmijas izraisītās veselības aprūpes sistēmas pārslodzes pārvarēšanai.

Savukārt ceturtdien premjers norādījis, ka Veselības ministrijai kopā ar nozares pārstāvjiem ir būtiski turpināt darbu pie mērķtiecīgas vakcinācijas aptveres palielināšanas un Covid-19 pacientiem paredzētu gultu izvēršanas un nepieciešamā personāla nodrošināšanas.

Kā ziņo Sabajevs, Kariņš tikās ar veselības ministru un Jaunās Konservatīvās partijas, Nacionālās apvienības un Attīstībai/ Par! pārstāvjiem, lai pārrunātu izveidojošos situāciju veselības aprūpes nozarē un iespējamos risinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!