Foto: LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) aicina finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) nomainīt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju Ievu Jaunzemi, turpretī "Jaunā vienotība" un Nacionālā apvienība (NA) šo priekšlikumu vērtē atturīgi.

Pirmdien, 3. aprīlī, pēc koalīcijas partneru sanāksmes AS pārstāvis Edgars Tavars mediju pārstāvjus informēja par tikšanos ar Ašeradenu, aicinot nomainīt VID vadītāju, jo iestāde netiek galā ar ēnu ekonomikas samazināšanu un tai ir nopietnas reputācijas problēmas.

Tavars norādīja, ka frakcijas deputāti no uzņēmēju organizācijām regulāri saņem sūdzības par VID darbu.

"AS aicina rast juridiski tehnisku risinājumu Jaunzemes atbrīvošanai. VID ir servisa kompānija un tai ir jānodrošina serviss nodokļu maksātājiem," uzsvēra Tavars.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka Finanšu ministrija apzinās nepilnības VID darbā, tāpēc ministrija iestājas par uzlabojumiem iestādē.

Vienlaikus premjers norādīja, ka šogad beigsies Jaunzemes pilnvaru termiņš VID vadītājas amatā un uz šo amatu tiks izsludināts konkurss. Pēc viņa teiktā, FM vispirms jāizstrādā VID reformas plāns, kas tad būtu jāīsteno nākamajam iestādes vadītājam.

"Viens partneris publiskajā telpā šo uzsver kā galveno prioritāti, bet man ir svarīgi, lai visi dienesti strādā pēc iespējas labāk. Ja kaut kur ir nepilnības, tad tās ir jānovērš," uzsvēra Kariņš.

Arī NA pārstāvis Jānis Dombrava atzina, ka ar VID ne viss ir kārtībā, tomēr viņa pārstāvētais politiskais spēks nav diskutējis par Jaunzemes atbilstību amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!