Valdībā ir izveidojusies krīze, atzīst visi koalīcijas partneri. Krīzes risinājums lielā mērā ir atkarīgs no premjera Aigara Kalvīša (TP) tālākās rīcības.
"Mēs gribam sagaidīt Kalvīša atgriešanos, tādēļ nevaram neko sīkāk komentēt," žurnālistiem sacīja Tautas partijas (TP) vadītājs Māris Kučinskis un uzsvēra, ka partija paliks vienota ar Kalvīti un lēmumu pieņems kopā.

Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pauda, ka situācija valdībā ir izveidojusies ļoti nopietna un to ir izraisījuši vairāki iemesli: nākamā gada budžeta pieņemšana, Loskutova atlaišana un vakantie ministru amati.

"Vajadzētu Kalvītim paņemt atpakaļ dokumentu par Loskutova atlaišanu un ķerties nekavējoties pie problēmu risināšanas," sacīja Brigmanis.

Apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) frakcijas vadītājs Māris Grīnblats uzsvēra, ka situācija valdībā ir jāizvērtē un lēmums par tālāko rīcību jāpieņem pašam Kalvītim.

"Viss ir TP un premjera rokās, mēs nebūsim tie, kuri pirmie uzteiks koalīcijas līgumu," sacīja Latvijas pirmās partijas un "Latvijas ceļa" Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bēziņš.

Aģentūrai LETA tapis zināms, ka TP Saeimas frakcija ceturtdien lēmusi par tālāko rīcību un frakcijas sēdē izskanējuši vairāki viedokļi - sākot no tā, ka Kalvītim ir jāatkāpjas līdz viedoklim, ka Kalvītim ir jāturpina strādāt.

"99%, ka Kalvītis atkāpsies, jautājums ir tikai kad un pašlaik viņa ieņemtā kritiskā attieksme ir tikai poza," situāciju raksturoja kāds TP valdes loceklis.

Kalvītis no komandējuma Lisabonā atgriežas piektdien ap plkst.22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!