Foto: LETA
Valdošās koalīcijas partneri neredz nepieciešamību Latvijā atjaunot obligāto militāro dienestu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka profesionālā armija ir pareizs risinājums un, viņasprāt, nav nepieciešams atjaunot obligāto militāro dienestu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars teica, ka ZZS pozīcija pamatā ir par "mieru visā pasaulē un arī tuvākajos reģionos", tomēr par jautājumiem, kas saistīti ar ārējo drošību, no ZZS ir tiesīgs runāt tikai aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Ministrs jau iepriekš pauda viedokli, ka tuvākajā laikā Latvija neplāno pāriet uz obligāto militāro dienestu.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNNK) valdes loceklis Jānis Iesalnieks norādīja, ka partijā ir dažādi viedokļi - ir politiķi, kas atbalsta obligāto militāro dienestu, un ir tādi, kas atbalsta profesionālo. Paužot personīgo viedokli, Iesalnieks teica, ka būtu tikai lietderīgi, ja katrs Latvijas vīrietis izietu apmācības kursu Zemessardzē.

Kā ziņots, opozīcijā esošā partija "Saskaņa" rosina diskutēt par obligātā militārā dienesta atjaunošanu. "Saskaņas" Saeimas frakcija ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentei, lūdzot viņu sniegt savu nostāju par obligātā militārā dienesta atjaunošanu Latvijā, kā arī citiem iespējamiem risinājumiem saistībā ar jauniešu militārās un civilās aizsardzības apmācības nepieciešamību un tvērumu.

Jau ziņots, ka Lietuvā paredzēts uz laiku atjaunot valstī obligāto karadienestu. Savukārt Straujuma jau iepriekš teikusi, ka Latvijā nav nepieciešams ieviest obligāto militāro dienestu, kā to plāno darīt Lietuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!