Iepriekš sociālajos tīkos izplatītajā video redzamais vīrietis, kurš centies palīdzēt kontrolieru pieķertai bezbiļetniecei, apzināti traucējis biļešu kontroliera darbu, bet videomateriāls neataino patiesos notikumus, portālam “Delfi” sacīja pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” piesaistītās apsardzes firmas “Koblenz Drošība” pārstāvis Lauris Vašuks.

Jau ziņots, ka Rīgā izcēlies konflikts starp "Rīgas satiksmes" (RS) nolīgtas apsardzes kompānijas "Koblenz" darbinieku un kādu vīrieti, kurš centies palīdzēt kontrolieru pieķertai bezbiļetniecei, liecina ķīviņa dalībnieka nofilmētais video materiāls. Tajā redzams kā apsargs ar lamuvārdiem krievu valodā vīrietim draudējis un vairākas reizes viņu pagrūdis. Tāpat video redzams, kā apsargs sievietes palīgam atņem telefonu.

Kā portālam "Delfi" iepriekš atzina Vašuks, "Koblenz Drošība" par notikušo sāka iekšējo izmeklēšanu, norādot, ka konfliktsituācija risinājusies jau 14.marta vakarā.

Lai gan sākotnēji informācija liecināja, ka ķīviņš izcēlies 31.martā, precizējot video autors stāsta, ka notikumi ar apsargu norisinājušies 9.martā. Materiāls publicēts tikai tagad, jo pēdējo nedēļu laikā video autors ieguvis papildus informāciju par tiesiskajām iespējām video publicēt.

Papildu iepriekš teiktajam Vašuks norāda, ka apsargs konflikta risināšanā iesaistījies pēc "Rīgas satiksme" kontrolieru lūguma, jo vīrietis apzināti traucējis biļešu kontroliera darbu.

Savukārt sākotnējā izmeklēšanas informācija jau liecinot, ka "izplatītajā videomateriālā parādītā situācija ir izrauta no konteksta un neataino patieso notikumu gaitu". Pēc "Koblenz Drošība" pārstāvja teiktā par to liecinot vien tas, ka sākotnēji konflikts risināts latviešu valodā, jo konkrētais apsargs brīvi pārvaldot latviešu valodu visaugstākajā līmenī. Pāreja uz krievu valodu bijusi konflikta izraisītāja izprovocēta situācija un videomateriālā netiekot parādīta, skaidro uzņēmumā.

Patlaban uz izmeklēšanas laiku konfliktā iesaistītais darbinieks esot atstādināts no pienākumu veikšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!