Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) piektdien tiekoties ar Latvijas Studentu apvienības prezidentu Igoru Grigorjevu un LSA pārstāvjiem pārrunāja iespējamos risinājumus ar studentu dienesta viesnīcām, portālu "Delfi" informē ministrijas pārstāvji.
Ministre plānojusi ar studentu dienesta viesnīcām saistītos jautājumus pārrunāt ar augstskolu saimniecības prorektoriem. Viens no iespējamajiem risinājumiem varētu būt publiskās un privātās partnerības piedāvāto priekšrocību izmantošana.

Runājot par atbalsta sistēmu studentiem, T.Koķe uzsvēra, ka nozīmīga lieta ir valsts galvotie studiju un studējošo kredīti. Viņa akcentēja, ka 2009.gadā ir palielinājies valsts izsniedzamā galvojuma apjoms studiju un studējošo kredītiem - studiju kredītiem piešķirti 18,95 miljoni latu (5,8 miljoni jeb 40% vairāk nekā 2008.gadā), bet studējošo kredītiem piešķirti 10,69 miljoni latu (saglabāts 2008.gada līmenis). Turklāt 2008.gadā tika noslēgts 4291 studiju kredīta līgums par 11,72 miljoniem latu un 1728 studējošo kredīta līgumi par 6,05 miljoniem latu.

Noslēgumā ministre un LSA bija vienisprātis, ka augstākās izglītības un zinātnes jomu pārstāvjiem jāpiedalās pasākumos, kas saistīti ar starptautisko institūciju piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu Latvijas ekonomikas stabilizācijai un attīstībai. T.Koķe akcentēja, ka šādu pozīciju viņa aizstāvējusi arī valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!