Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) nenosoda IZM valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) rīcību, sūtot IZM darbiniekus – savu padomnieku Oskaru Balodi un Eiropas lietu departamenta direktori Guntu Arāju komandējumā uz Halifaksu hokeja čempionāta laikā, jo IZM darbinieki tādejādi esot "iedvesmojuši un palīdzējuši" Latvijas hokejistiem.
Kā informē TV3 ziņu raidījums, Koķe, kas iepriekš aizliedza pašam Gruškevicam doties valsts apmaksātā komandējumā uz Halifaksu hokeja čempionāta laikā, nenosoda valsts sekretāra lēmumu ļaut diviem saviem padotajiem doties uz Kanādu, atgādinot, ka IZM nav tikai izglītības un zinātnes, bet arī sporta lietu ministrija.

"Viņu [IZM darbinieku] dalība (..) sportistus iedvesmo un palīdz," sacīja ministre.

Jau vēstīts, ka IZM darbinieku komandējuma programmā hokeja spēļu apmeklēšana nebija paredzēta, tomēr abi IZM darbinieki īsās vizītes laikā paspējuši apmeklēt divas spēles.

Pēc tam, kad medijos nonāca informācija par Arājas un Baloža vizīti uz Kanādu premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pieprasīja paskaidrojumus no Koķes par notikušo braucienu, šo jautājumu viņi plāno pārrunāt otrdien tikšanās laikā. Paši darbinieki atskaitē par komandējumu ne ar vienu vārdu nepieminēja sportistu atbalstīšanu.


Saskaņā ar portāla "Delfi" rīcībā esošo atskaiti un komandējuma plānu IZM Eiropas lietu departamenta lietu direktore Arāja un valsts sekretāra Mareka Gruškeviča (TP) padomnieks Balodis hokeja čempionāta laikā notiekošajā komandējumā Kanādā iepazinušies ar vairāku provinču izglītības iestāžu darbu un nonākuši pie secinājumiem, ka jāturpina sadarbība starp Latviju un Kanādu dažādu izglītības programmu īstenošanā un pieredzes apgūšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!