Foto: LETA

Pirms pat vēl eksperimentālās velojoslas izveides Aleksandra Čaka ielā, Rīgā, galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem tika solīts ne tikai jauns ielas segums, bet arī labiekārtojumi, izvietojot soliņus, miskastes un iestādot kokus, taču iepirkums šovasar trīs reizes noslēdzies bez rezultāta. Atbildīgajā pašvaldības departamentā skaidro, ka neviens uzņēmums tik mazus objektus aktīvajā būvsezonā nevēlas ņemt.

Čaka ielas labiekārtošana tika solīta reizē ar jaunu ielas segumu. Segums tika atjaunots 2020. gadā un tolaik ielas labiekārtošanas darbi, izvietojot soliņus, puķu kastes, velostatīvus un iestādot kokus, bija plānoti 2021. gadā.

Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) atrodami trīs iepirkumi par labiekārtojumu un apstādījumu izvietošanu Čaka ielā. Tie visi ir izbeigti – divi no tiem noslēdzās bez rezultāta, jo konkursā nepieteicās neviens pretendents, savukārt trešajā – pieteicies viens uzņēmums, kurš neatbilda iepirkumā minētajām prasībām.

SIA "Ļ-KO" piedāvājums soliņu, velostatīvu ierīkošanai un koku stādīšanai bija 231 467,73 eiro. Departaments norāda, ka vienīgā iesniegtā piedāvājuma cena pārsniedz Publisko iepirkumu likuma 9. panta pirmajā daļā noteikto līgumcenas robežvērtību publisko būvdarbu līgumiem (169 999,99 eiro), līdz ar to arī šis piedāvājums tika noraidīts.

Satiksmes departamentā portālam "Delfi" skaidro, ka iepirkums jau pašlaik ir ar maksimāli samazinātām prasībām, taču visi trīs iepirkumi noslēgušies bez rezultāta nevis tāpēc, ka neviens uzņēmums nespētu kvalificēties, bet gan tādēļ, ka būvniecības sezonā visi uzņēmumi ir ļoti noslogoti un neviens nevēlas tik mazus objektus uzņemties.

Departaments tuvākajā laikā plāno izsludināt atkārtotu iepirkumu, bet šoreiz to apvienojot ar citu ielu labiekārtojumu elementu uzstādīšanas iepirkumu, lai kopējais apjoms būtu lielāks.

Atbilstoši jaunā iepirkuma rezultātiem arī tiks izlemts, kad tiks uzstādīti labiekārtojumi Čaka ielā.

Čaka ielā bija plānots izvietot deviņus atpūtas soliņus, deviņas miskastes, 133 velosipēdu turētājus, 18 augu konteinerus, kā arī 18 augu konteinerus ar atpūtas soliņu. Tāpat bija plānots iestādīt 278 kokus un krūmus, kā arī iesēt 306 kvadrātmetru zāliena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!