Foto: LETA

Līdzekļi, kas atvēlēti brīvpusdienām, ārkārtējās situācijas laikā tiek pārskaitīti uz bērnu vecāku kontiem, paziņojumā pārstāvētā politiskā spēka mājaslapā norāda Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris (ZZS).

Viņš skaidroja, ka sociālās situācijas pārraudzībai Sociālais dienests darbojas pastiprinātā režīmā. Kokneses dome lēmusi naudu, kas atvēlēta ģimenēm brīvpusdienu nodrošināšanai, vecākiem pārskaitīt uz viņu norēķinu kontu.

"Izskatījām iespēju arī par siltā ēdiena piegādi, bet no ieceres atteicāmies, saprotot, ka atbilstoša vienreizējā tara drošai šāda veida ēdiena transportēšanai nav pietiekamā apjomā," informēja domes priekšsēdētājs.

Savukārt pašizolācijas nodrošināšanai pašvaldība iekārtojusi sešas istabas Vecbebru tehnikuma kopmītņu telpās.

Kokneses novada domes vadītājs arī uzsvēra, ka būtiskākā problēma ārkārtas situācijā ir tas, ka nav vienotas koordinācijas sistēmas valsts un pašvaldības līmenī. Tāpat neesot dotas nekādas norādes par to, kādi individuālie aizsardzības līdzekļi izmantojami personālam, kuri strādā ar riska kategorijas grupām - seniori, cilvēki ar hroniskām saslimšanām -, par valstiskām rezervēm nemaz nerunājot.

"Visu pirkām pēc savas saprašanas un to, kas vispār atrodams," pauda Vingris.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties. Mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!