Foto: DELFI
Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts bažījas, ka Zviedrijas mediju koncerna "Modern Times Group" (MTG) lēmums iegādāties "Latvijas Neatkarīgo televīziju" (LNT) var radīt būtisku mediju varas koncentrācijas pieaugumu.

Kolāts atzina, ka viņam šāds notikumu pavērsiens rada bažas par nacionālo mediju telpu un tās nākotni, ņemot vērā, ka tik lielu tās daļu pārņem liela pārrobežu kompānija. Lai šīs bažas novērstu, darījums būs jāvērtē Konkurences padomei.

Pagaidām vēl esot grūti pateikt, kā MTG lēmums iegādāties LNT varētu ietekmēt kanālu piedāvāto saturu.

"Sākumā tas varētu būt pozitīvi, jo, nopērkot mediju, ir vēlme parādīt gan reklāmdevējiem, gan sabiedrībai, ka šis pirkums ir bijis izdevīgs. Ilgākā termiņā viss ir atkarīgs no tā, kādi ir uzņēmuma stratēģiskie mērķi – vienkārši aizņemt vietu un akcijas starptautiskajā tirgū vai arī tiešām veikt kvalitatīvas izmaiņas," pastāstīja Kolāts.

Tomēr attiecībā uz ziņu tirgu viņš ir mazāk pesimistisks, norādot, ka televīzijas ir tikai viens no tirgus dalībniekiem paralēli radiostacijām, portāliem un citiem medijiem.

"Domāju, ka paliks tie, kas arī līdz šim veidoja lielāko un kvalitatīvāko ziņu daļu," sprieda LTV Ziņu dienesta vadītājs.

Jau vēstīts, ka Zviedrijas mediju koncerns "Modern Times Group" parakstījis vienošanos, lai iegūtu 100% "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" akciju, teikts kompānijas paziņojumā.

MTG neatklāj darījuma summu. Darījums gan vēl būs jāvērtē Konkurences padomei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!