Foto: DELFI
No uzņēmēju puses ir jūtama liela interese par radio stacijas "Latvijas Radio 2" (LR2) pārņemšanu koncesijā, pauž Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Kolāts atzīst, ka, vēršoties gan pie viņa, gan pie Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP), interesi ir izrādījušas gandrīz visas nopietnās radio stacijas.

LR vadītājs arī norāda, ka koncesijas pārņemšanā veiksmīgi startēt ar piedāvājumu varētu arī LR2 kolektīvs. Viņš arī atzīst, ka interesentu lokā ir arī uzņēmumi, kas tieši nav saistīti ar radio biznesu.

Šobrīd tiek izstrādāts koncesijas pārņemšanas nolikums un koncesijas līguma projekts.

Kolāts atzīst, ka galvenais koncesijas pārņemšanas nosacījums būs pašreizējā LR2 formāta saglabāšana, kas ir latviskās identitātes koncepts vieglajā mūzikā. Pie nosacījumiem viņš norāda arī šādas prasības: LR2 darbiniekiem ir jāsaglabā darba vietas ne mazāk kā gadu, bet var arī ilgāk; jāsaglabā ziņas ar zināmu hronometrāžu, dīdžeja darbības princips un jāpopularizē latviešu jaunā mūzika.

"Formāts ir jāsaglabā, bet koncesijas ņēmējs varēs veidot dažādus raidījumus un akcijas un brīvāk darboties reklāmas pārdošanas jomā. Neapšaubāmi, LR2 notiks neliela orientācijas maiņa no sabiedrības uz tirgu," atzīst Kolāts.

Tiem, kas vēlēsies pārņemt koncesijā LR2, tikšot izvirzītas visas tās prasības, kas ir publiskās un privātās partnerības likumā un Radio un televīzijas likumā, tiem pretendentiem, kuri vēlas saņemt apraides atļauju.

"Es pieņemu, ka prasības varētu būt saistītas arī ar to, lai tajā komandā ir cilvēki, kas kaut ko saprot no reklāmu pārdošanas un menedžmenta, un arī radošā procesa organizācijas. Kā arī ir nepieciešamas juridiskas garantijas, ka šim koncesijas ņēmējam patiešām ir nauda," pauž Kolāts.
LR2 nodošana koncesijā paredzēta līdz šī gada maijam, taču par projekta tālāko virzīšanu gala lēmums jāpieņem Ministru kabinetam.

"Ja Ministru kabinets pieņems lēmumu neuzsākt LR2 nodošanu koncesijā, LR nonāktu vēl lielākās finansiālās grūtībās," atzīst Kolāts. "Tas saistīts ar lielu risku, jo patlaban mums ir paredzēts LR2 finansējums tikai četriem mēnešiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!