Foto: LETA

Līdzšinējā reālākā kandidāte uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu Inga Koļegova savu kandidatūru atsauca, bažījoties par politiska atbalsta trūkumu gadījumā, ja jaunajā amatā nāktos īstenot sāpīgas reformas, piektdien vēstī LNT ziņu raidījums.

To kā iemeslu raidījumam atzinusi pati Koļegova.

Līdzšinējai Valsts Vides dienesta vadītājai bijušas bažas, vai pat pozitīva balsojuma rezultātā nākamās nedēļas valdības sēdē viņa turpmāk spētu īstenot iecerētos darbus.

"Es neredzu iespēju realizēt tās reformas un izdarīt tos darbus, kurus biju iecerējusi. Tikai formāli iegūt krēslu nākamotrdien man nav tas, kas bijis iemesls, kādēļ es vispār uzsāku šo ceļu. Tur bija ļoti daudz darāmā, un to nevar izdarīt tad, ja nav stingra politiskā atbalsta. Līdz ar to faktiski tas ir pats galvenais iemesls," atzina Koļegova.

Jau vēstīts, ka Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova nolēmusi atsaukt savu kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam.

Par Koļegovas lēmumu ir informēts arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), portālam "Delfi" iepriekš pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Ņemot vērā radušos situāciju, tiks rīkots jauns konkurss uz šo amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!