Foto: LETA

Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova pēc lēmuma atsaukt savu kandidatūru uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu turpinās pildīt līdzšinējos VVD vadītāja amata pienākumus un valsts pārvaldi pamest neplāno.

Koļegova sacīja, ka turpinās darbu VVD un arī iepriekš nemeklēja jaunu darbu, bet gan pieņēma izaicinājumu, atsaucoties uz profesionālu cilvēku aicinājumu pildīt VID ģenerāldirektora amata pienākumus. "Es strādāju VVD. Biju tikai piekritusi manai pārcelšanai uz citu amatu valsts civildienestā, un šobrīd es šo piekrišanu esmu atcēlusi," teica VVD vadītāja.

Koļegova arī pastāstīja, ka visu dzīvi ir veltījusi darbam sabiedriskajā sektorā un joprojām tur vēlas strādāt. "Es ļoti mīlu savu darbu un patiesībā ir tā, ka es katru dienu cenšos darīt labāku dzīvi Latvijā. Mēs kopā ar kolēģiem esam pārliecināti, ka man, turpinot strādāt VVD, arī turpmāk ieviesīsim jaunas un progresīvas darba metodes, ko darām visu laiku, kļūsim arvien efektīvāki, un parādīsim, ka var strādāt efektīvi, labi un nav tādu citu ietekmju uz profesionāliem lēmumiem," teica Koļegova.

Atbildot uz jautājumu, vai nākotnē viņa ir gatava arī jauniem profesionāliem izaicinājumiem valsts sektorā, Koļegova atbildēja apstiprinoši. "Es kā valsts civildienesta ierēdnis esmu gatava, ja manas zināšanas un prasmes kaut kur citur valsts civildienestā tiek atzītas par noderīgām, izvērtētas un es tur varēšu darīt labu, tādā gadījumā es esmu gatava pārmaiņām," viņa sacīja.

Viņa arī piebilda, ka, kandidējot uz VID ģenerāldirektora amatu, saskārusies gan ar ļoti labām lietām, gan arī ne tik ļoti labām, taču guvusi vienreizēju pieredzi būt tuvāk politiskajiem procesiem. "Man tādas pieredzes iepriekš nav bijis. Es atzīstos, ka man tā bija pilnīgi jauna pieredze. Iespējams, ka es pieredzes trūkuma dēļ nevarēju pilnībā izbaudīt šos procesus, bet kopumā pieredze ir laba," teica Koļegova.

Atbildot uz jautājumu, kā vērtē augsta ranga ierēdņu atlasi valsts sektorā, Koļegova norādīja, ka šī prakse valsts sektorā ir ļoti laba un caurredzama.

Kā ziņots, piektdien nolēmusi atsaukt savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam.

"Vienotības" iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatā atbalstīja Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Pēc valdības lēmuma atlikt lemšanu Koļegova apliecināja, ka joprojām ir gatava kļūt par VID vadītāju. Tomēr vēlāk domas mainīja – piektdien iesniegumā finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) viņa norāda, ka atsauc savu piekrišanu pārcelšanai uz VID vadītājas amatu un šī viņai neesot viegla izvēle.

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars skaidroja, ka uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!