Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdien Latvijā turpina pieņemties spēkā rietumu, dienvidrietumu vējš, Kolkā pēc plkst.10 reģistrēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz pat 26 metriem sekundē (m/s), informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Valkā un Priekuļos vēja brāzmu spēks rīta pusē sasniedza 22 m/s, un daudzviet visā valstī vēja ātrums brāzmās pastiprinājies līdz 18-21 m/s. Gaisa temperatūra ir +7..+10 grādu. No rīta Kolkā termometra stabiņš pakāpās līdz +10,4 grādiem, kas ir jauns 27.decembra un visas mēneša trešās dekādes siltuma rekords Latvijā. Mērsraga un Rīgas novērojumu stacijās otrdien, iespējams, būs reģistrēta vēl nedaudz augstāka gaisa temperatūra.

Jau ziņots, ka otrdien visā Latvijā pūtīs vētrains rietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 18-24 m/s, Rīgā gaidāmas brāzmas līdz 21 m/s, prognozē sinoptiķi. Vakarpusē vējš nedaudz pierims, brāzmains vējš saglabāsies vēl arī naktī uz trešdienu.

Stiprākās vēja brāzmas prognozētas līdz dienas vidum Kurzemē un Vidzemē, it īpaši šo reģionu ziemeļu daļā, tomēr nelieli vēja postījumi iespējami visā Latvijā. Ūdens līmeņa pieaugums piekrastē un upju grīvās gaidāms tāds pats kā pirmdien vai par dažiem centimetriem lielāks, bet lieli plūdi nedraud.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!