Foto: LETA
"Kolonādes" kafejnīcas nomas tiesību izsolei pieteikušies vairāki pretendenti, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Tā kā izsoles nolikums nosaka, ka ziņas par pretendentu skaitu nav izpaužamas līdz izsoles sākumam, Burovs neatklāja, cik tieši pieteikumu saņemts, taču norādīja, ka to esot "vairāk nekā viens" un atsaucība esot vērtējama kā apmierinoša.

Turpmākās nedēļas laikā Īpašuma departamenta speciālisti pārbaudīs pieteikumu atbilstību nolikumam, un Burovs pauda cerību, ka visi pretendenti arī piedalīsies izsolē, kas notiks 14.februārī plkst.11 Rīgas domes Īpašuma departamenta 302.telpā, Riharda Vāgnera ielā 5.

Pirmdien, 17.februārī, iecerēts rīkot preses brīfingu, kurā izsoles uzvarētājs varēs prezentēt savu ieceri, kāds izskatīsies restorāns "Kolonādē".

Kā ziņots, Rīgas domes Īpašuma departaments izsludinājis līdzās Brīvības pieminekļa laukumam esošās "Kolonādes" kafejnīcas nomas tiesību izsoli. Kafejnīcas ēkā, kas atrodas līdzās Brīvības pieminekļa laukumam un kuras telpās patlaban darbojas picērija "Čili pica", konkursa kārtībā tiek piedāvāta iespēja atzītiem pavāriem izveidot plašai auditorijai pieejamu restorānu, kura ēdienkarte atbilstu Latvijas tradīcijām un kultūrai.

Kafejnīcas ēka, kas atrodas uz Aspazijas bulvāra un Brīvības laukuma stūra, līdzās "Laimas" pulkstenim, pieder pašvaldībai, kas to iznomājusi SIA "Kolonāde". Picērijai telpas jāatbrīvo līdz 7.februārim un īpašums jānodod departamenta pārstāvjiem.

Ņemot vērā kafejnīcas atrašanās vietu - pie Brīvības laukuma, kur atrodas valsts neatkarības simbols - Brīvības piemineklis -, nekustamā īpašuma objekta mutiskajā izsolē izvirzīti stingri atlases kritēriji, kas paredz, ka šajā ēkā restorāna interjeram un ēdienkartei būs jāatspoguļo Latvijas īpatnības, tradīcijas un kultūra. Restorānam būs jānodrošina Latvijas ēdienkarte, izmantojot vietējo zemnieku Latvijā audzētus produktus.

"Domāju, ka atbilstoši atrašanās vietai tur vajadzētu veidot kaut ko nacionālu, lai tas nebūtu kārtējais globalizācijas projekts - "Mcdonald's" jau ir blakus," pamatoja departamenta direktors Oļegs Burovs. Vēsturiski šajā namā bijis avīžu kiosks, taču šo funkciju atjaunot nav paredzēts, jo tad ēkā būtu jāiekārto kārtējā "Narvesen" bode.

Kafejnīcas nomas tiesību izsoles sākumcena tiks noteikta saskaņā ar sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja noteikto tirgus nomas maksas novērtējumu par zem jumta esošajām telpām ēkas pirmajā stāvā, terasi vasaras kafejnīcai, pagrabstāva telpām un tualetēm mēnesī un būtu kopumā 2219 eiro bez pievienotā vērtības nodokļa (PVN), taču izsoles rezultātā šī summa varētu būt arī lielāka. Izsoles solis būs 230 eiro.

Ar izsoles uzvarētāju Rīgas dome slēgs līgumu uz 12 gadiem, nosakot, ka nomas līgums ir reģistrējams zemesgrāmatā. Izsoles uzvarētājam atbilstoši normatīvo aktu prasībām būs jāveic kafejnīcas remonts, nosakot atlīdzināmo nepieciešamo un derīgo izdevumu apjomu 25 000 eiro apjomā. Nomnieks telpas nevarēs nodot apakšnomā, izņemot sabiedriskās tualetes telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!