A/s "Kolonna" izstrādā ekperimentālo ekonomisko māju, kuras būs lētākas par citām mājām, ciematiņu izveidošanu Ķīšezera krastā, preses konferencē stāstīja a/s "Kolonna" prezidents Jānis Lasmanis.
Prezidents teica, ka ciemats atradīsies 15 minūšu braucienā no Rīgas centra pie pašas pilsētas robežas, bet pagaidām viņš atturējās izpaust, kurā vietā konkrēti tas būs.

Ekonomiskās mājas cena būšot starp 35 un 40 tūkstošiem latu. Turklāt Lasmanis stāstīja, ka uzņēmums jau ir vienojies ar kādu banku, kas netiek izpausta, par to, ka aptuveni 50% un pat, iespējams, vairāk klientiem būs iespējams iegūt hipotekāro kredītu uz 20 gadiem ar procentlikmi aptuveni 7,99% no atlikušā maksājuma gadā.

Šobrīd izstrādes stadijā ir aptuveni 25 ekonomiskās mājas. Par minēto māju ciemu sīkāku informāciju "Kolonna" plāno sniegt augustā.

Firmas vadītājs arī informēja, ka šobrīd firma sadarbībā ar SIA "Ķeizarmežs" veic ciemata būvniecības sagatavošanas darbus. Šajā ciematā mājas tiks izkārtotas gar Ķīšezera krastu un tām katrai būs sava laivu piestātne. Par šo projektu uzņēmums tuvāku informāciju plāno sniegt jūlija otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!