Foto: DELFI
Pēc tam, kad ceturtdienas vakarā ugunsdzēsēji ieraudzījuši Rīgas pili liesmās, viņu mērķis bijis pēc iespējas ātrāk liesmas dzēst, jo glābēju ierašanās brīdī ugunsgrēks bija jau krietni izplatījies, portālam "Delfi" atzīst dzēšanas darbu komandieris Aleksandrs Karatajevs.

"Koka konstrukcijas palielina uguns izplatību," rezumēja Karatajevs.

Portāla "Delfi" pie Rīgas pils sastaptie ugunsdzēsēji izskatās noguruši, taču neilgi pirms pulksten 8 no rīta ugunsdzēsēji cītīgi strādāja, gan kāpjot pacēlājā, gan apsekojot situāciju uz jumta un koordinējot sīkākus darbus. "Mēs esam profesionālais dienests un rīkojamies ar to saskaņā," sacīja Karatajevs, uzsverot, ka dzēšanas sarežģījumi bijuši saistīti ar objekta īpašībām.Vaicāts par kolēģi, kurš cieta ugunsgrēkā, Karatajevs sacīja, ka viņam zināms tas, ka kolēģis saelpojies degšanas produktus. Aktīvās darbošanās dēļ viņš nav paguvis noskaidrot, kāds ir kolēģa veselības stāvoklis.

Jautāts, cik sarežģīti strādāt pie tik nozīmīga objekta dzēšanas, Karatajevs stāsta: kad esi darbā, patiesībā nav pat laika domāt, kas ir ārpus darba. Viss darīts pēc labākās sirdsapziņas.

Tāpat Karatajevs neesot pat pamanījis kultūras ministri, kura arī bija ieradusies notikuma vietā. Pēc darbu noslēguma glābēji pārrunās notikušo un to, vai bija iespējams ko darīt efektīvāk. Karatajevs uzsvēra, ka daļa no Rīgas pilī esošo muzeju krājumiem operatīvi evakuēta. Patlaban nav zināms uz kurieni tie aizvesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!