Policija, izvērtējot savāktos izmeklēšanas materiālus saistībā ar krimināllietu par 14.decembrī uzņēmumā "Komēta" notikušo ugunsgrēku, izslēgusi versiju par iespējamo ļaunprātīgu dedzināšanu, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Viņš pastāstīja, ka policija turpinot strādāt pie minētās krimināllietas. Izmeklējot vairākas negadījuma versijas, policija esot "atmetusi versiju par ļaunprātīgu dedzināšanu, kuras rezultātā notikusi eksplozija," teica Leiškalns. Policija pašlaik gaidot ekspertīzes, lai noteiktu ugunsgrēka patiesos izcelšanās iemeslus. Pēc Leiškalna teiktā, policijai esot vairākas izmeklēšanas versijas par ugunsgrēka iemesliem, tomēr tās viņš neatklāja.

Valsts darba inspekcija kopā ar uzņēmuma "Komēta" vadību izveidojusi speciālu komisiju pagājušajā nedēļā uzņēmumā notikušā ugunsgrēka izmeklēšanai. VDI izmeklēšanas rezultāti varētu būt zināmi nākamā gada sākumā. Kā ziņots, policija par ugunsgrēku uzņēmumā "Komēta", kurā gāja bojā sešas uzņēmuma darbinieces, bet cieta vēl četri cilvēki, ierosinājusi krimināllietu par svešas mantas iznīcināšanu un bojāšanu aiz neuzmanības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!