Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 29. martā, lēma atcelt steidzamību likumprojektam, kas paredz 2024. gada janvārī apvienot Latvijas Radio un Latvijas Televīziju (LTV), vienlaikus komisijas locekļu kritiku izpelnījās Nacionālās apvienības (NA) un Kultūras ministrijas (KM) iesniegtie likuma grozījumi, kas ietekmētu sabiedrisko mediju neatkarību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saeima 16. martā vienbalsīgi pirmajā lasījumā atbalstīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas izstrādātos grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas nosaka tiesisko pamatu apvienota sabiedriskā medija darbībai. Likumprojekts paredz apvienot LTV un Latvijas Radio.

Dažas dienas pirms likumprojekta izskatīšanas otrajā lasījumā Latvijas Radio kolektīvs izplatīja publisku vēstuli, aicinot apturēt sabiedrisko mediju apvienošanu. Šim viedoklim pievienojās arī koalīciju veidojošās partijas.

Trešdien par likumprojekta virzību atbildīgā komisija diskutēja par regulējuma virzību, uzklausot gan sabiedrisko mediju pārstāvjus, gan arī mediju uzraugus.

Bažas par finansējumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!