Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien, 2. martā, neatbalstīja priekšlikumu 2023. gada budžetā atvēlēt 500 000 eiro portālam "manabalss.lv".

Ceturtdien minētā komisija turpināja skatīt iesniegtos priekšlikumus 2023. gada budžeta grozījumiem.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti Viktors Valainis un Daiga Mieriņa rosināja no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" novirzīt 500 000 eiro sabiedrības līdzdalības fonda - organizācijas ''ManaBalss'' darbības nodrošināšanai.

Valainis informēja, ka pie viņa vērsās "manabalss.lv" pārstāvji, jo viņiem esot nepieciešams finansējums. "Mums likās interesnati, ka šai platformai ir grūtības ar pastāvēšanu," pauda deputāts un aicināja atbalstīt budžeta līdzekļu piešķiršanu, ņemot vērā, ka portāls kļuvis par "Saeimas darba sastāvdaļu".

Budžeta komisijas vadītājs Jānis Reirs (JV) pauda izbrīnu par šādu līdzekļu pārdales priekšlikumu. "Šo platformu nekad nebija paredzēts finansēt no valsts budžeta. Tas ir tāds pārsteigums," secināja Reirs.

Bezpeļņas sabiedriskā labuma nevalstiskā organizācija "Sabiedrības līdzdalības fonds", kas plašāk atpazīstama ar platformu "ManaBalss.lv", ir dibināta 2011. gadā. Portālā ikviens var ierosināt iniciatīvas, tai savācot vismaz 10 000 pilsoņu parakstus, iniciatīva nonāk Saeimā, kur par iniciatīvas tālāku virzību parlamentā spriež Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!