Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija otrdien nolēma ierosināt lietu pret Saeimas frakciju "Saskaņas centrs" un deputātu Jāni Jurkānu par TB/LNNK deputāta Pētera Tabūna iespējamo apmelošanu, informēja "tēvzemiešu" preses sekretārs Rolands Pētersons.
Tabūns vērsās komisijā jo uzskata, ka deputāti viņu ir apzināti apmelojuši, sagrozot viņa izteikumus. Mandātu un iesniegumu komisija 16.maijā izskatīja "Saskaņas centra" frakcijas un Jurkāna iesniegumu par to, ka Tabūns esot pārkāpis deputātu Ētikas kodeksu. Iesniegumā tika norādīts, ka Tabūna it Saeimas 11.maija plenārsēdē pateicis, ka "nebūtu nekas slikts, ja krievi 16. martā pie Brīvības pieminekļa "dabūtu pa purnu"".

Tabūns norāda, ka neko tamlīdzīgu nav teicis, par ko liecina arī Saeimas sēdes protokols. Viņš sacījis: "nedod Dievs, ka 16.martā kāds krievs pie Brīvības pieminekļa "dabūtu pa purnu"".

Valsts valodas aģentūras ekspertu slēdzienā atzīts, ka "citētais teksta nogrieznis būtu saprotams tā, ka izteikuma lietotājs uzskata par ļoti nevēlamu iespēju, ja kāda krievu tautības persona 16.martā būtu tikusi fiziski aizskarta", informēja Pētersons.

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.pants paredz, ka "deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!