Foto: LETA

Lai nodrošinātu efektīvu Rīgas pilsētas apkaimju attīstību, deputāti ceturtdien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē pēc teju divu stundu ilgām diskusijām vienojās likvidēt Rīgas izpilddirekcijas, tā vietā ieviešot Apkaimju iedzīvotāju centrus.

Šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu Rīgas pilsētas pašvaldības pakalpojumu uzlabošanu, kā arī, lai novērstu pašvaldības institūciju funkciju pārklāšanos un samazinātu administratīvos izdevumus.

Lēmumprojekts paredz ar 1. maiju reorganizēt Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centru, izveidojot Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centru un saglabājot Rīgas pilsētas pašvaldības centrālās administrācijas struktūrvienības statusu, reizē likvidējot Rīgas Austrumu izpilddirekciju, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju un Rīgas Ziemeļu izpilddirekciju.

Likvidācijas veikšanai tiks izveidota speciāla komisija, kas tostarp izvērtēs, kuriem Izpilddirekciju darbiniekiem būs nodrošinātas tiesības pāriet darbā uz citām Rīgas pilsētas pašvaldības institūcijām un ar kuriem būs izbeidzamas darba tiesiskās attiecības. Tāpat tiks izvērtētas izpilddirekciju telpu turpmāka izmantošana. Likvidācija jāpabeidz līdz 30. aprīlim.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane komitejā skaidroja, ka šādu centru ilgtermiņa mērķis ir nodrošināt, ka jebkurā centrā apkaimes iedzīvotāji var saņemt jebkuru pakalpojumu. "Doma ir, lai iedzīvotāju var iesniegt savu ideju vai jautājumu, un viņam tiek nodrošināta atgriezeniskā saite," skaidroja Trautmane.

Komitejas sēdē šis jautājums tika pārrunāts divu stundu garumā. Lielākoties jautājumus uzdeva opozīcijas deputāti, to skaidrojot ar to, ka opozīcijas deputāti netika iesaistīti sākotnējā pārrunu procesā par šo jautājumu, kurā piedalījās koalīcijas deputāti.

Ja šis pilotprojekts būs veiksmīgs, iespējams, nākotnē varētu rasties vēl vairāki apkaimju centri, kopskaitam sasniedzot desmit, pauda Trautmane.

Lēmums vēl jāpieņem domes sēdē.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes plāns ir šogad izveidot pagaidām piecus šādus apkaimju iedzīvotāju centrus lielākajās Rīgas pašvaldībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!