Foto: F64

Darba grupās ir rasti kompromisi un risinājumi, kā nogludināt starp Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) vadību un Latvijas Onkoloģijas centru (LOC) pērnā gada izskaņā izveidojušos konfliktu, tomēr daži jautājumi par nākotni vēl ir neskaidrības plīvurā tīti, izriet no diskusijas trešdien, 19. aprīlī, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis apgalvoja, ka pa šo laiku darba grupās, kurās darbojās visu iesaistīto pušu pārstāvji, ir noritējis aktīvs darbs un "ir kopīgi nonākts pie konsensusa". Viņš atklāja, ka divu darba grupu gala ziņojumi jau ir saņemti, bet vēl ir jāizskata. Darba grupas strādāja pie jautājumiem, kā slimnīcas nodaļas strādās un koordinēs darbu, kamēr LOC notiks rekonstrukcija un kā tiks nodrošināta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktība.

Slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aleksejs Višņakovs sacīja, ka paralēli vēl trešā darba grupa strādā pie izmaksu kārtības un piemaksām onkoloģijas nozarē strādājošajiem slimnīcā. Viņš uzsvēra, ka gala lēmumi tiks pieņemti, kopā izvērtējot visu darba grupu iesniegtos dokumentus.

Viens vai divi operāciju bloki

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!