Foto: Shutterstock

Tā kā senioru vakcinācijas pret Covid-19 aptvere patlaban ir zema, un seniori mazāk izmanto sociālos tīklus un digitālo vidi, ir nepieciešams mainīt komunikācijas pasākumus, lai uzrunātu šo prioritāro riska grupu, otrdien, 26. oktobrī, uzklausot Veselības ministrijas (VM) sagatavoto ziņojumu, lēma valdība.

Kā norādīts VM informatīvajā ziņojumā, lai minēto īstenotu, Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projektu nodaļa saskata nepieciešamību no iepriekš piešķirtajiem līdzekļiem pasākumiem iedzīvotājiem sociālajos tīklos pārdalīt 146 000 eiro senioriem par vakcināciju un balstvakcināciju pret Covid-19 līdz 2021. gada beigām.

Samazinot plānoto finansējumu aktivitātēm sociālajos tīklos, būs iespējams efektīvi sasniegt seniorus un uzrunāt viņus tieši, personiski un nepastarpināti, kā arī sniegt informāciju par konkrētās vecuma grupas riskiem saistībā ar Covid-19 infekciju un ieguvumiem no vakcinācijas vai balstvakcinācijas pret Covid-19, uzsver ministrija.

Ņemot vērā faktisko šī brīža situāciju, ir nepieciešams mainīt komunikācijas pasākumus vakcinācijas mērķa sasniegšanai (pēc iespējas ātrāk vakcinēt 70% visu Latvijas pieaugušo iedzīvotāju), it īpaši pievēršoties senioru grupu vakcinācijas palielināšanai un balstvakcinācijas efektīvai īstenošanai, uzsvērts informatīvajā ziņojumā.

Ja iepriekš bija informatīvi jāuzrunā plašas masas, tad šobrīd sabiedrība ir jāuzrunā fokusēti, piemēram, attiecībā uz prioritāro riska grupu – senioriem, izsūtot personalizētas vēstules, kas ļauj pieņemt informētu lēmumu par vakcināciju pret Covid-19, akcentē VM.

Ziņojumā norādīts, ka personalizētu vēstuļu izsūtīšanai senioriem par vakcināciju kopējais nepieciešamais finansējums ir 104 013 eiro, no tiem 13 eiro tiks segti Nacionālā veselības dienesta esošā budžeta ietvaros. Savukārt personalizētu vēstuļu izsūtīšanai senioriem par balstvakcināciju nepieciešami 42 000 eiro.

Jau ziņots, ka, vakcinācijas tempiem pret Covid-19 turpinot pamazām pieaugt, līdz šim Latvijā vismaz vienu poti saņēmuši jau 58,6% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!