Tikai komunikāciju sistēmu - kanalizācijas, elektrības, ventilācijas - ierīkošana 2300 kvadrātmetru lielajā laukumā zem Rātslaukuma, kur iecerēts izveidot līvu sētu un dažādus citus projektus, varētu izmaksāt 700 - 900 tūkstošus latu.
Par to BNS informēja "Rīgas namu" (RN) direktors Andris Lācis, kurš norādīja - pagaidām nav zināms, kurš dos šādus līdzekļus - vai nu pašvaldība, vai arī konkursā uzvarējušās firmas, kas iegūs tiesības īstenot savus projektus pazemes telpā pašā Vecrīgas centrā.

Rīgas domes komitejas atbalstījušas idejas par to, ka zem Rātslaukuma varētu būt līvu sēta, kurā būtu līvu Rīgas pilsētapmetnes ēku kompleksa ekspozīcija, senās pilsētas vides atveidojums ar tirgiem un amatnieku darbnīcām.

Firma "Rīgas nami" pirms kāda laika izsludinājusi konkursu par projektiem, kurus īstenot zem laukuma. Lācis pastāstīja, ka pieteikti četri nopietni projekti - boulinga centra izveide, disko zāle vai liels restorāns un līdzīgi.

Taču pagaidām konkurss turpinās un projektus var iesniegt, jo vēl nav izlemti paši būtiskākie jautājumi - kur ņemt līdzekļus komunikāciju sistēmas izveidei, kādus projektus īstenot, sacīja Lācis.

"Mums nav tādu miljonu, ko likt iekšā," viņš skaidroja. Izmaksas atkarīgas arī no īstenojamajiem projektiem - katrs no tiem prasa dažādas izmaksas.

Viņš pauda, ka par šo jautājumu jālemj RN Rīgas domes ieceltajiem jaunajiem pilnvarniekiem Kārlim Vahšteinam, Rolandam Stabiņam, Natālijai Jolkinai, Jeļenai Mariničai.

Lācis uzskata, ka jaunajiem pilnvarniekiem jāizsludina pilnīgi jauns konkurss un tad jālemj par projektiem un finansēm, kas ir ļoti smags jautājums.

Jau ziņojām, ka zem Rātslaukuma iecerēts veidot pazemes telpu, kurā būs redzami senākie Rīgas nocietinājuma mūri, līvu Rīgas pilsētapmetnes ēku kompleksa ekspozīcija, senās pilsētas vides atveidojums ar tirgiem un amatnieku darbnīcām.

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja sēdē principiāli atbalstījusi SIA "Rigers" ideju - zem Rātslaukuma izveidot vēsturiski pamatotu ekspozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!