Valdība otrdien konceptuāli atbalstīja Latvijas dalību starptautiskajā izstādē „Expo Milano 2015”, kas no 2015.gada 1.maija līdz 31.oktobrim notiks Milānā. Izstādes pamattēma būs „Paēdināt planētu. Enerģija dzīvei”.

Līdz ar to, izstādes pamatfokuss ir pārtika, tās nozīme ilgtspējīgas globālās attīstības nodrošināšanā, ietverot tādas tēmas kā pārtikas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole, inovatīvu risinājumu veicināšana pārtikas piegādes ķēdē, veselīgs dzīvesveids un slimību novēršana ar pareizu ēšanu, ekolauksaimniecība un talmīdzīgi.

Izstādes organizatori prognozē, ka izstādē piedalīsies vismaz 130 valstis un „Expo Milano" apmeklēs vairāk kā 20 miljoni apmeklētāju. Izstādes organizatori jau ir saņēmuši pirmos oficiālos valstu pieteikumus.

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) valdības sēdē norādīja, ka Latvijai būtu jāpiedalās starptautiskajā izstādē, jo tā notiks Eiropas Savienības valstī 2015.gadā, kad Latvija būs ES prezidējošā valsts.

Ministru kabinets uzdeva Ekonomikas ministrijai līdz šā gada 15.jūlijam izveidot darba grupu, kam līdz nākamā gada 1.martam jāizstrādā priekšlikumi par dalībai izstādē nepieciešamo finansējumu, finansēšanas avotiem un laika grafiku organizatorisko pasākumu veikšanai.

Darba grupā jāiekļauj Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Tūrisma attīstības valsts aģentūras un Latvijas Institūta pārstāvji. Darba grupā nolemts aicināt arī pārtikas nozares sabiedriskās organizācijas, ņemot vērā, ka izstādes uzsvars likts uz pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!