Foto: LETA

Neskatoties uz Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) nesaskaņām ar koncertzāli "Rīga", patlaban koncertzālei "Rīga" nav atslēgti komunālie pakalpojumi, un koncertzālē notiek svētdienas vakarā paredzētā koncerta mēģinājums, teica producents Juris Millers.

Viņš arī atklāja, ka noteiktu apstākļu dēļ uz šī vakara koncertu patlaban nav pārdotas daudz biļetes, taču tiem, kas izlems šovakar nākt uz koncertu, ir iespējams vēl tās iegādāties.

"Uz šī vakara koncertu nav pārdotas daudz biļetes. Taču uzskatām, ka tas ir saistīts ar līdz šim veikto LZA antireklāmas kampaņu. Pārdoto un nepārdoto biļešu apjomu noskaidrosim tuvākajās dienās. Iespējams, tas būs pamats prasībai par zaudējumu radīšanu koncertzālei "Rīga"," atzīmēja Millers.

Tāpat Millers atgādināja, ka līdz tiesas spriedumam LZA līgums ar koncertzāli "Rīga" ir uzskatāms par spēkā esošu, tāpēc LZA pat nevar būt tiesisks pamats aizliegt atrasties koncertzālei "Rīga" LZA telpās.

Jau vēstīts, ka šovakar koncertzālē "Rīga", atzīmējot tās pastāvēšanas gada jubileju, godinot Ivara Vīgnera piemiņu, notiks koncerts, kura laikā skanēs Vīgnera populārākie hiti Ojāra Grinberga, Ingus Pētersona, Žorža Siksnas, Ērika Kamerūta, Gintas Krievkalnes un Jura Vizbuļa izpildījumā. Par koncerta muzikālo noformējumu rūpēsies Kristaps Krievkalns un viņa mūziķi.

Savā pirmajā darbības gadā koncertzāles "Rīga" telpās notikuši 168 pasākumi, kurus apmeklējuši vairāk nekā 100 000 skatītāju. Producents cer, ka šī būs jauna tradīcija - ik gadu 20.septembrī koncertzālē "Rīga" rīkot koncertu, kas tiks veltīts kāda izcila Latvijas dzejnieka vai komponista daiļradei.

Kā ziņots, LZA deva koncertzālei "Rīga" laiku līdz 15.septembrim telpu labprātīgai atbrīvošanai, taču Millers uzskata, ka LZA pārkāpj Latvijas normatīvos aktus, tāpēc viņš sola, ka koncertzāle paliks LZA telpās. Ja LZA vēlas lauzt līgumu, tad tai ir jāvēršas tiesā kā jebkurā situācijā, kad līgumu vēlas lauzt viena no tajā iesaistītajām pusēm, norāda Millers.

Kā skaidroja LZA pilnvarotais advokāts Sergejs Rudāns, koncertzāle "Rīga" nemaksā nomas maksu kopš 2015. gada marta un ir izveidojies parāds aptuveni 58 000 eiro apmērā. Viņš uzsvēris, ka ar 31. augustu LZA izbeidza nomas līgumu ar koncertzāli "Rīga". Tas nozīmē, ka, sākot ar šī gada 1. septembri, koncertzāle nav tiesīga izmantot LZA telpas komercdarbības veikšanai, tostarp rīkot jebkāda veida pasākumus.

2015. gada sākumā LZA esot arī cēlusi prasību tiesā pret koncertzāli par parāda un kavējuma procentu piedziņu 66 883 eiro apmērā. Šajā summā nav iekļauta nomas maksa par augustu. Patlaban LZA neesot pamata uzskatīt, ka strīdu būtu iespējams atrisināt ārpustiesas kārtībā.

Jau ziņots, ka, konfliktam attīstoties, Millers vērsies Valsts policijā ar lūgumu izvērtēt iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret viņu pēc Krimināllikuma 157.panta par neslavas celšanu. Otrs iemesls, kāpēc Millers vērsies policijā, ir koncertzālei "Rīga" izteiktie apvainojumi 246 radiatoru zādzībā. Viņš sacīja, ka LZA nav nekādu pierādījumu, ka šādi radiatori vispār koncertzāles telpās būtu bijuši.

Millera iesniegumu ar lūgumu izvērtēt iespējamu noziedzīgu nodarījumu pazīmes saistībā ar koncertzāles nomu ir saņēmis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Toties Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ierosinājusi lietu pret LZA par tās nosūtītās līguma uzteikuma vēstules atzīšanu par prettiesisku.

Koncertzāle "Rīga" LZA telpās tika atklāta pagājušā gada 20. septembrī. Koncertzāles veidošanu, slēdzot līgumu ar Milleru uz desmit gadiem, kā arī norādot, ka LZA šī zāles rekonstrukcija ir nepieciešama, atbalstīja LZA prezidents Ojārs Spārītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!