Foto: LETA

Pirms Līgo svētkiem ir pieaudzis pieprasījums pēc konditorejas izstrādājumiem, īpaši pīrādziņiem, raušiem un kliņģeriem, pastāstīja aptaujātie konditorejas izstrādājumu tirgotāji.

Ar "Mārtiņa Beķerejas" zīmolu strādājošā uzņēmuma "Pērse L.L.K." valdes loceklis Dins Kalniņš sacīja, ka līdzīgi kā citus gadus arī šogad pirms Jāņiem ir pieaudzis pieprasījums pēc konditorejas izstrādājumiem. Uzņēmums plāno, ka pārdošanas apmēri šogad attiecīgajā laikā būs par 10% lielāki nekā pērn.

Arī Konditorejas izstrādājumu ražotāja "Sala" attīstības projektu vadītāja Līva Liepiņa apstiprināja, ka šogad ievērojami pieaug pasūtījumu apmērs pirmssvētku nedēļā. Turklāt šogad salīdzinājumā ar citiem gadiem krietni pieaudzis pasūtījumu apmērs internetā.

"Mārtiņa Beķerejā" pieprasītākie produkti Jāņu nedēļā ir speķa pīrāgi, plātsmaizes, siera pīrāgi, kliņģeri un speķa rauši, "Sala" veikalos dažādi sāļie cepumi, rauši, pīrādziņi, siera smalkmaizītes, sāļie kliņģeri. Šogad daudz "Sala" klientu izvēlas pasūtīt arī mini rausīšus un maizītes.

Latvijā Jāņus svin naktī no 23. uz 24. jūniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!