Foto: DELFI
Ceturtdien Latvijas Zinātņu akadēmijas telpās notiks zinātniski-praktiska konference "Nacionālā identitāte, kultūras telpas un zīmes. Vai Burtniekam ir vieta Gaismas pilī?", kurā diskutēs par Gaismas pils plānojumu un dizainu, izvietojot jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā latviskuma zīmes un kultūrvēsturiskos materiālus, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Sanāksmes mērķis ir iepazīstināt klātesošos ar Latvijas klinšu rakstu daudzveidību un vairot atbalstu priekšlikumam LNB interjerā iekļaut zīmju klinšu kopijas, informē Latvijas Universitātes (LU) Filozofijas un socioloģijas institūta sabiedrisko attiecību speciāliste Kintija Auziņa.

Zinātniski praktiskajā konferencē paredzēti Gunta Eniņa, Sanda Laimes, Maijas Kūles u.c. ziņojumi, pārdomas un ieteikumi. Konferences viesu vidū būs LNB vadība un galvenā arhitekte Nita Apsīte.

Pasākums sāksies plkst.15 un to organizē LU Filozofijas un socioloģijas institūts, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts un LU Latvijas vēstures institūts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!