Foto: Picjumbo

Konkursā Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja amatam pieteikušies 12 pretendenti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 15. jūnijā, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Uz otro kārtu izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un KP darbības jomu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Savukārt uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, organizācijas vērtību apzināšanos, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un komandas vadīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle, Politikas daļas direktore Katrīna Zariņa. Ar padomdevēju tiesībām piedalās Latvijas Finanšu nozares asociācijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka aprīlī izsludinātais konkurss uz Konkurences padomes priekšsēdētāja amatu beidzās bez rezultāta.

15. jūnijā Valsts kanceleja izsludināja atklātu konkursu KP priekšsēdētāja amatam.

Līdzšinējā Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama janvāra sākumā paziņoja, ka pēc pašas vēlēšanās 15. aprīlī pametīs amatu.

Ābrama toreiz atzina, ka amatu pamet personisku iemeslu dēļ. Viņa noliedza, ka kāda pārraugāmā nozare vai politiķi būtu izdarījuši kādu spiedienu. Turklāt, ja šādu spiedienu izjustu, amatu, tieši otrādi, nepamestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!