Foto: LETA

Ekonomikas ministrija (EM) divu vakanto Konkurences padomes (KP) locekļu amatiem virza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) galveno Eiropas Savienības lietu ekspertu un žurnāla "Jurista vārds" tieslietu redaktoru Kārli Piģēnu un Rīgas domes Kapitālsabiedrību pārvaldes Tiesiskās uzraudzības nodaļas galveno juristu Artūru Pankratu.

Patlaban KP vadībā darbojas iestādes priekšsēdētājs Juris Gaiķis, KP locekļi Jānis Račko un Līga Daugaviete. Tomēr Saeima iepriekš atbalstīja EM priekšlikumu papildināt KP ar diviem padomes locekļiem, lai nodrošinātu lielāku KP neatkarību.

Ministrija izskatīšanai valdībā iesniegusi divus rīkojumu projektus par abu ekspertu apstiprināšanu KP padomes locekļu amatos, tādējādi sākot ar šā gada 1. jūliju KP sastāvā būs tās priekšsēdētājs un četri padomes locekļi.

Piģēns un Pankrats KP locekļu amatiem tika izraudzīt EM rīkotā konkursā. Tas noslēdzās 31.augustā.

Iepriekš EM skaidroja, ka KP līdz ar iestādes kapacitātes stiprināšanu turpmāk vēl jo vairāk būs jāspēj risināt sarežģītus uz ekonomikas pamatprincipiem balstītus jautājumus dažādās tautsaimniecības nozarēs.

KP priekšsēdētāju un padomes locekļus pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā apstiprina Ministru kabinets.

KP priekšsēdētāja un padomes locekļu pilnvaru laiks ir pieci gadi. KP priekšsēdētāju un padomes locekļus var iecelt amatā atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!