Naktī uz šī gada 14. februāri, Jūrmalā nozagta Latvijas Pirmās partijas vides reklāma, kas atradās Jūrmalā, Dzintaru viadukta galā, braucot virzienā no Rīgas, paralēli Meža prospektam, pastāstīja LPP.
„Domāju, ka zādzību veikuši Latvijas Pirmās partijas konkurenti gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās,” uzskata Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs un Latvijas Pirmās partijas biedrs Juris Hlevickis, norādot, ka 1 metru augstā un 10 metrus garā vides reklāma atradās lielā augstumā. Tā bija cieši nostiprināta starp diviem kokiem ar īpašu trošu palīdzību. Reklāmas noņemšanai zagļiem bija nepieciešams speciāls tehniskais aprīkojums.

Kontekstā ar šo negadījumu, J.Hlevickis norāda uz priekšvēlēšanu budžetu ierobežojošā likuma pretrunīgumu: "Mūsu partijas reklāmas budžetā bija ieplānoti šīs vides reklāmas izgatavošanas un izvietošanas izdevumi. Tagad reklāma ir nozagta, bet apmaksātā reklāmas izvietošanas vieta paliek tukša. Vai atkārtoti izgatavojot un uzstādot atpakaļ šo reklāmu mūsu partija tādējādi pārkāptu minēto likumu?"

„Dotajā brīdī mūsu budžets reklāmas aktivitātēm Jūrmalā atļauj jaunas reklāmas izgatavošanu. Taču ja būtu vienlaicīgi nozagtas vairākas šādas reklāmas vai arī reklāmas budžets jau būtu izlietots, tad mēs būtu spiesti netieši pārkāpt likumu,” norāda J.Hlevickis.

Vides reklāmas izgatavošana izmaksāja 400 LVL un izvietošana 100 LVL. Vides reklāmas izvietošana tika saskaņota ar visām atbildīgajām valsts un pašvaldības institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!