Foto: DELFI

Spriežot pēc vēlēšanu aptaujas rezultātiem, jauno Ministru kabinetu uzticēs veidot apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) premjera kandidātam un esošajam valdības vadītājam Krišjānim Kariņam. Pret viņu valdības veidošanas posmā varētu būt pretestība, taču iespējamā vēlēšanu uzvarētāja JV neizskata iespēju piedāvāt citu premjera amata kandidātu, portālam "Delfi" norāda Arvils Ašeradens, viens no JV līderiem.

Vētījot vēlēšanu aptaujas rezultātus, žurnāla "Ir" politikas komentētājs Aivars Ozoliņš prognozē, ka valdībā būs pieci politiskie spēki – JV, "Apvienotais saraksts – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība un Liepājas partija" (AS), "Nacionālā apvienība" (NA), "Progresīvie" (P). Neskaidra ir partijas "Attīstībai Par!" (AP) pārkāpšana 5% barjerai. Kā liecina "Delfi" noskaidrotais, partiju, kuras varētu būt jaunajā valdībā, atbalsts Kariņam nav akmenī kalts. To ar pārliecinošu izvirzīšanos vadībā vēlēšanu aptauju rezultātos drīzāk iekaļ pati JV.

Kuri Kariņu (ne)atbalstīs?

Politiķi, kuru pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem vēlēšanu aptauju rezultāti prognozē iekļūšanu valdībā, par Kariņu kā potenciālo premjeru izsakās skopi un ir iedalāmi divās kategorijās. Vieni teic, ka sadarbība ar JV ir pavisam dabiska, savukārt otri vēlēšanu aptaujas rezultātus nevērtē un ir kritiskāki par Kariņa līdz šim paveikto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!