Jauniešu biedrības "Creativus" rīkotā erudīcijas konkursa "Ko tu zini par Latviju?" otro priekšsacīkšu kārtu no 26 komandām pārvarējušas desmit, kuras iekļuvušas finālā, informē organizētāji.

Konkursa otrajā kārtā dalībniekiem vajadzēja pierādīt savu radošumu, veidojot divu līdz četru minūšu garu video par tēmu "Ar ko īpaša mana skola Latvijā?". Pēc visu 26 video izvērtēšanas žūrija par labākajiem atzina video, ko sagatavoja divas komandas no Liepājas 15. vidusskolas, kā arī komandas no Talsu Kristīgās vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Aizkraukles novada ģimnāzijas, Limbažu 1. vidusskolas, Jaunpiebalgas vidusskolas un Ogres 1. vidusskolas.

Pēc žūrijas domām starp pārējiem finālā iekļuvušajiem īpaši izcēlās Limbažu 1.vidusskolas komandas veidotais video.

Organizētāji atzīmē, ka komandas, kuras sasniedza ļoti labus rezultātus konkursa pirmajā kārtā, kurā tika pārbaudītas dalībnieku zināšanas, nekvalificējās konkursa finālam, kas pierāda, ka erudītam jaunietim jābūt vispusīgam.

Jau vēstīts, ka otrā priekšsacīkšu kārta ilga līdz 25. februārim un tajā piedalījās tās 26 komandas, kuras pierādīja savu erudīciju pirmajā priekšsacīkšu kārtā. Šīs komandas pārstāvēja tādas Latvijas pilsētas kā Jaunjelgava, Talsi, Liepāja, Aloja, Cēsis, Bauska, Rīga, Rugāji, Jelgava, Kārsava, Nītaure, Rēzekne, Sigulda, Aizkraukle, Limbaži, Pāvilosta, Ogre, Jaunpiebalga un Palsmane.

Komandu iesūtītos video vērtēja speciāli erudīcijas konkursam veidotā žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Ogres ģimnāzijas skolotāja Laimdota Jonkuse, interneta vietnes www.dzivolabi.lv un projekta "Vēli laimi Latvijai!" veidotājs un aktīvs jaunietis Jēkabs Eglītis, Latvijas Radio erudīcijas raidījuma "Lieliskais Piecinieks" vadītājs Ivo Krumholcs, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs un Latvijas izglītības darbinieku arodbiedrības pārstāve Ilze Trapenciere.

Erudīcijas konkursa "Ko Tu zini par Latviju?" pēdējā kārta norisināsies 19. martā Kara muzejā, Rīgā. To vadīs sabiedrībā pazīstamais žurnālists un dabas pētnieks Māris Olte. Pasākuma dienā noritēs gan pusfināla kārta, gan fināla kārta, kuras sastāvēs ne tikai no teorētisko zināšanu, bet arī radošo spēju pārbaudes.

Konkursa finālistu video apskatāmi portālā "Delfi.tv", kā arī drīzumā būs apskatāmi biedrības "Creativus" interneta vietnē www.creativus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!