Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Valsts meža dienesta ģenerāldirektora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts meža dienesta ģenerāldirektoram mēnešalga noteikta 4564 eiro apmērā, vienlaikus paredzot arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Pieteikties konkursā pretendenti aicināti līdz 2023. gada 24. aprīlim.

Amata pretendentiem prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (vēlams mežsaimniecībā), vismaz piecu gadu pieredze vadošā amatā (vēlams valsts pārvaldē), kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā, vismaz piecu gadu profesionālā pieredze meža nozarē, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā, zināšanas un prasme orientēties Latvijas, Eiropas Savienības (ES) un citos ar Valsts meža dienesta kompetenci saistītos starptautiskos normatīvos, izpratne par ES institucionālās un tiesiskās sistēmas uzbūvi un darbību, ES Zaļo kursu, tostarp Kopējo lauksaimniecības politiku, kā arī izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvā procesa un budžeta plānošanas jautājumiem.

Pretendentiem prasītas arī angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei, labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, argumentācijas, komunikācijas un prezentācijas prasmes, sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā, spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās, kā arī nevainojama reputācija.

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas kandidātu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, pārmaiņu vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana.

Jau vēstīts, ka 2022. gada augustā Valsts meža dienesta ģenerāldirektore Aina Stašāne, pēc ilgstošām nesaskaņām starp darbiniekiem un Zemkopības ministrijas vadību, atstāja amatu. Amata atstāšanu Stašāne skaidroja ar to, ka iecerētajām reformām Valsts meža dienestā vairs nav Zemkopības ministrijas vadības sākotnēji izteiktā politiskā atbalsta.

Stašāne Valsts meža dienesta ģenerāldirektores amatā stājās 2020. gada 29. jūlijā.

Šobrīd Valsts meža dienesta ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs ir Arvīds Ozols.

Valsts meža dienests uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, medības reglamentējošo normatīvu prasību ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību un uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību. Valsts meža dienests ir zemkopības ministra padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!