Foto: LETA
Vērtējot saņemtos pieteikumus uz diviem "Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza" valdes locekļu amatiem, tika pieņemts lēmums turpināt meklēt amata kandidātus ar kompetenci korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā, izsludinot atkārtotu konkursu un pārskatot šim amatam izvirzītās profesionālās darba pieredzes prasības, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka pirmo reizi konkursu uz diviem "Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārzā" valdes locekļu amatiem pašvaldība izsludināja 2020. gada 7. septembrī, meklējot vienu valdes locekli ar kompetenci korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā un otru ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā.

Ņemot vērā sākotnēji saņemto pieteikumu mazo skaitu, konkursa pieteikšanās termiņš tika divas reizes pagarināts. Saskaņā ar pēdējo termiņa pagarinājumu pieteikumu konkursā varēja iesniegt līdz 31. oktobrim. Kopā abiem amatiem tika saņemti 36 pieteikumi.

Nominācijas komisija 20. janvārī pieņēma lēmumu izvirzīt kapitāldaļu turētāja pārstāvim lēmuma pieņemšanai valdes locekļa kandidatūru ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā, kurš kandidātu kopvērtējumā ieguva lielāko punktu skaitu.

Savukārt attiecībā uz valdes locekļa amatu ar kompetenci kapitālsabiedrības darbības un stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā nominācijas komisija lēmusi konkursu izbeigt bez rezultāta, par to informējot kapitāla daļu turētāja pārstāvi un lemjot par nepieciešamību sludināt atkārtotu konkursu uz minēto amatu, vienlaikus pārskatot šim amatam izvirzītās profesionālās darba pieredzes prasības.

Kandidātu izvērtēšanas laikā tika konstatēts, ka valdes locekļa amatam ar kompetenci kapitālsabiedrības darbības un stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā ir noteikts pārāk daudz kumulatīvu prasību, kā rezultātā neviens no kandidātiem, kurš pretendēja uz šīs jomas amatu, neatbilda pilnīgi visām tikai šai jomai izvirzītajiem kritērijiem.

Šobrīd nominācijas komisija strādā pie prasību definēšanas, lai atkārtoti izsludinātu konkursu uz valdes locekļa amatu ar minēto kompetenci, norādīja domē.

Iepriekš kandidātiem tika noteikts, ka nepieciešamas valsts valodas zināšanas C1 līmenī un vēl vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas valdes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamajā apjomā. Angļu valodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

Tiek prasīta augstākā izglītība, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu uzņēmuma valdes locekļa pienākumus.

Nepieciešama arī darba pieredze un izpratne par uzņēmuma darbības jomu, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu kopumu, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus un kas atbilst vismaz vienam no diviem kritērijiem.

Viens no tiem ir vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā vai tieši valdei (valdes loceklim) pakļauta struktūrvienības vadītāja amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā.

Savukārt otrs kritērijs paredz vismaz triju gadu pieredzi valsts vai pašvaldības iestādes vadītāja vai vadītāja vietnieka amatā vai iestādes vadītājam tieši pakļautas struktūrvienības vadītāja amatā, vēlams tādā iestādē, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu vai īstenošanu zooloģiskā dārza pamatdarbības jomā.

Pretendentiem izvirzīta arī nevainojamas reputācijas prasība un citas.

Jau vēstīts, ka pērnā gada sākumā izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) no amatiem atbrīvoja zoodārza valdes priekšsēdētāju Ingmāru Līdaku un valdes locekli Andri Morozovu (S), par pagaidu vadītājiem ieceļot bijušo zoodārza vadītāju Rolandu Greiziņu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieku attīstības instrumentu jautājumos Sandi Cakulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!