Foto: Publicitātes attēli
Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) kopā ar ASV vēstniecību Latvijā un Latvijas Pilsonisko aliansi (eLPA) otro gadu pēc kārtas rīkoja balvu konkursu "Cilvēka izaugsmei", lai godinātu Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par īpašiem nopelniem un ieguldījumu cilvēka izaugsmē.

Balvas tika pasniegtas četrās dažādās nominācijās un kategorijā "Par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē" balvu saņēma "Radām Novadam" konkursa idejas autors Andris Čeksters. Kopumā šajā kategorijā tika izvirzīti 14 pretendenti, no kuriem žūrija atlasīja 3 finālistus: Andri Čeksteru, Latvijas Audžuģimeņu biedrību un Edvīnu Samuli.

Visi konkursa uzvarētāji saņēma Olgas Šilovas veidoto skulptūru "Asns" un speciālbalvas no programmas atbalstītājiem ASV vēstniecības Latvijā, Latvijas Pilsoniskās alianses (eLPA), bankas Citadele uz Microsoft Latvia. ASV vēstniecība visiem laureātiem piešķīra atbalstu 500 ASV dolāru apjomā.

"Ir patiess prieks par šo augsto novērtējumu, kas ir ļoti simbolisks. Ideja par konkursu radās pirms pusotra gada, kad ar to uzrunāju visas iespējamās valsts aģentūras un ministrijas, meklējot atbalstu un finansējumu, lai varētu uzsākt konkursu. Visur tika saņemts atteikums un līdzīga attieksme ir bijusi visu konkursa norises laiku. Tāpēc meklēju citus veidus un ceļus, kā īstenot šo ideju dzīvē, lai ierēdņu vienaldzība nekļūtu par šķērsli labām lietām mūsu valstī. Paldies novadiem un "Erasmus+" programmai, kuru atbalsts līdz šim ir ļāvis īstenot konkursu.

Paldies arī pārējiem atbalstītājiem, kuri dod artavu konkursa norisē un, cerams, ka saņemtā atzinība palīdzēs piesaistīt jaunus atbalstītājus, lai nodrošinātu pilnvērtīgu konkursa norisi. Apbalvojums atzinība ir spēcīgs apliecinājums konkursa kvalitātei un nozīmei un parāda to, ka ieguldītās pūles ir bijušas tā vērtas!" atklāj Andris Čeksters.

"Radām novadam" ir augstskolu studentu komandu konkurss, kura laikā katra komanda sevis izvēlētā novadā divu gadu laika cenšas radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot finansējumu dažādiem biznesa un sociāliem projektiem.

Konkurss tika uzsākts 2014. gada martā un noslēgsies 2016. gada jūnijā. Konkursā piedalās 17 komandas no 10 Latvijas augstskolām, kuras īsteno visdažādākos biznesa projektus un tieši viņu aktivitāte, kā atklāj Andris Čeksters, ir bijusi galvenais iemesls šādai atzinībai.

"Lai cik laba būtu pati ideja par konkursu, nekas nebūtu izdevies, ja vien Latvijā nebūtu jaunieši, kuri, pārvarot zināšanu, laika un resursu trūkumus, ir gatavi uzņemties riskus un radīt pozitīvas ekonomiskas pārmaiņas savos novados. Jebkuras valsts ekonomiskās attīstības pamatā ir jābūt šādiem cilvēkiem un vērtībām un konkursa uzdevums ir palīdzēt viņiem sevi realizēt. Saņemtais apbalvojums ir augsts apliecinājums un novērtējums tieši "Radām novadam" dalībniekiem un cerams, ka tas iedvesmos viņus uz vēl augstākiem mērķiem," uzskata Andris Čeksters.

"Radām novadam" organizē starptautiska bezpeļņas organizācija "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi".

Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!