Foto: DELFI

Konkurss uz nesen izveidotā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) vadītāja amatu beidzies bez rezultāta, jo konkursa komisija nevienu no pieciem kandidātiem nav atzinusi par pietiekami atbilstošu šim amatam, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

VM nolēmusi jaunu konkursu nerīkot un potenciālo SPKC vadītāju meklēt nozares iekšienē. Cik ilgu laiku tas varētu prasīt, ministrija pagaidām neprognozē.

"Apzināsim nozares speciālistus, vai viņi būtu gatavi šos pienākumus uzņemties," sacīja Šneiders.

Pagaidām SPKC turpinās vadīt pienākumu izpildītāja Iveta Gavare.

Jau vēstīts, ka VM marta beigās izsludināja atklātu konkursu uz SPKC direktora amatu, kurā pieteicās pieci pretendenti. Viņu vārdus VM neatklāja. Visus pretendentus vērtēja konkursa komisija, kuru vadīja veselības ministre Ingrīda Circene ("Vienotība").

Slimību profilakses un kontroles centrs darbu sāka 2.aprīlī. Pagaidām to vada līdzšinējā Nacionālā veselības dienesta (NVD) Pētniecības un statistikas departamenta direktore Iveta Gavare.

SPKC izveidots, reorganizējot Latvijas Infektoloģijas centru, kura ārstniecības funkciju veikšana tika uzticēta Rīgas Austrumu slimnīcai. Savukārt SPKC veic valsts pārvaldes funkcijas sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomā, kā arī funkcijas, kas saistās ar sabiedrības veselības monitoringu, slimību uzraudzību un profilaksi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!