Kultūras ministrijas darba grupas "Piemiņas vieta komunisma upuriem" sanāksmē otrdien nolemts 14.maijā izsludināt starptautisku metu (ideju) konkursu par memoriālu padomju okupācijas upuriem, informēja ministrijas pārstāve Kristīne Zvirbule.
Laikā līdz 14.maijam notiks starptautiskā konkursa apjomīgās dokumentu paketes sagatavošanas darbi, nepieciešamās tehniskās informācijas apkopošana, kā arī plānots no Rīgas domes saņemt jaunākos datus, kas saistīti ar Strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojuma izstrādes progresu.

Darba grupa vienojās, ka starptautiskā konkursa darbu iesniegšanas termiņš būs šā gada oktobris.

Pērn martā kultūras ministre Helēna Demakova izveidoja darba grupu "Piemiņas vieta komunisma upuriem", lai tiktu konsekventi un vienoti risināts jautājums par pieminekļa izbūvi komunistiskā režīma upuriem okupācijas gados.

Ministres vadībā darba grupas sastāvā strādā pārstāvji no Rīgas Politiski represēto biedrības (RPRB), Latvijas Politiski represēto biedrības (LPRB) un Latvijas Okupācijas muzeja, kā arī Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis.

Pērn oktobrī darba grupa vienojās, ka ir jārīko starptautisks konkurss par memoriāla idejisko risinājumu un pieaicināt izcilākos gan latviešu (arī trimdas), gan arī ārzemju māksliniekus. Darbu vērtēšanai plānots piesaistīt starptautisku žūriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!