Bijušais sarkanais partizāns Vasīlijs Kononovs otrdien Naturalizācijas pārvaldē (NP) vērsies ar iesniegumu, kurā atsakās no Latvijas pilsonības, ceturtdien ziņo laikraksts "Čas".
NP vadītāja Eiženija Aldermane laikrakstam paudusi, ka Kononova lieta tikšot izskatīta parastajā kārtībā. Tādējādi no Latvijas pilsonības Kononovs varētu šķirties šā gada rudenī.

Iesniegumam par vēlmi atteikties no pilsonības Kononovs nav pievienoti visi nepieciešamie dokumenti, tādēļ pārvalde informēs bijušo partizānu un lūgs viņam turpināt atteikšanās procedūru.

Naturalizācijas pārvaldē apstiprināja, ka pagaidām netiks izbeigta Kononova pilsonības atņemšanas lieta. Tas tiks darīts tikai pēc tam, kad Kononovam vairs nebūs dubultpilsonības.

Augstākā tiesa 25.aprīlī veselības stāvokļa dēļ tiesas zālē atbrīvoja no apcietinājuma par kara noziegumiem notiesāto Kononovu, sēdes laikā mainot apcietinājumu pret parakstu par dzīves vietas nemainīšanu, bet krimināllietu pret viņu nolēma nosūtīt papildu pirmstiesas izmeklēšanai.

Atbrīvošanās dienā no apcietinājuma Krievijas vēstnieks Aleksandrs Udaļcovs Kononova dzīvoklī viņam nodeva Krievijas pilsoņa pasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!