Konservatīvā partija uzskata, ka pašreizējā situācijā valstij Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunā ēka "Gaismas pils" nav vajadzīga, portālu "Delfi" informēja Konservatīvās partijas preses sekretārs Jānis Riņķis.
Saskaņā ar ASV kompānijas "Hill International" pēdējiem aprēķiniem Latvijas "Gaismas pils" izmaksās vismaz 115 miljonus latu. Gadījumā, ja tiks ņemts kredīts uz 20 gadiem – bibliotēkas celtniecība varētu izmaksāt jau 167 miljonus latu. Riņķis norāda, ka valsts nevar atļauties šādus tēriņus.

Partija ir pārliecināta, ka Latvija varētu iztikt ar vecās bibliotēkas ēkas remontu un grāmatu glabātuvju sakārtošanu, kas arī izmaksātu ievērojami lētāk.

"Šobrīd vienas daudzdzīvokļu ēkas celtniecība Rīgā izmaksā aptuveni vienu miljonu latu. Ja LNB celtniecībai paredzētos līdzekļus novirzītu daudzdzīvokļu ēku celtniecībai – dzīvot būtu kur vismaz 8 000 rīdzinieku," ir novērtējis partijas ģenerālsekretārs Modris Lujāns.

Konservatīvā partija saprot, ka Latvijai ir nepieciešama jauna bibliotēkas ēka. Tomēr partija uzskata, ka esošais projekts Gaismas pils" ir pārāk dārgs, morāli novecojis un valstij finansiāli neizdevīgs", uzskata partijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!