Foto: LETA

Partija "Konservatīvie" rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās līderos izvirza esošos ministrus un deputātus, tāpat no šī saraksta kandidēs deputāts Aivars Geidāns, selekcionārs Jānis Rukšāns, Rīgas domnieks Dāvis Stalts un mūziķis Guntis Rasims.

"Konservatīvie" piektdien, 29. jūlijā, Centrālajā vēlēšanu komisijā iesnieguši deputātu kandidātu sarakstus.

Rīgas reģionā saraksta līdere ir pašreizējā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, ar otro kārtas numuru kandidē satiksmes ministrs Tālis Linkaits, bet ar trešo – Saeimas deputāts Jānis Butāns.

No Rīgas saraksta kandidē arī līdzšinējie deputāti Linda Medne, Ieva Akuratere, Eva Mārtuža, Līva Kreituse un Ainars Bašķis, kā arī Rīgas domes deputāts Dāvis Stalts u.c.

"Konservatīvo" līderis Vidzemē ir tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Ar otro kārtas numuru kandidē partijas valdes loceklis Juris Jurašs, bet ar trešo – Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Evita Zālīte-Grosa.

Šajā novadā kandidēs arī deputāti Normunds Žunna un Jānis Cielēns, kinorežisors Ivars Zviedris, Rīgas domnieks Valters Bergs, izglītības ministres padomnieks Jānis Klauze, dārzkopis un selekcionārs Jānis Rukšāns u.c.

"Konservatīvo" līderis Zemgalē ir labklājības ministrs Gatis Eglītis, ar otro numuru kandidē Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš, bet ar trešo – savulaik no partijas "KPV LV" ievēlētais deputāts Aivars Geidāns.

Kurzemes saraksta līderis ir Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans, bet ar otro numuru kandidē deputāts Uldis Budriķis, savukārt ar trešo – "Konservatīvo" kanclere Santa Suhaka.

Tieslietu ministra biroja vadītājs, rakstnieks Aldis Bukšs ir partijas līderis Latgalē. Ar otro kārtas numuru šajā novadā kandidē deputāts Juris Rancāns, bet ar trešo – Rēzeknes novada domes deputāts, mūziķis Guntis Rasims.

14. Saeimas vēlēšanās no "Konservatīvajiem" kandidēs kopumā 115 cilvēki, no kuriem 70,4% ir vīrieši, bet 29,6% – sievietes. Kandidātu vidējais vecums ir 46,1 gads. Jaunākais kandidāts ir 22 gadu vecs, bet vecākais – 76 gadu vecs. 85,2% kandidātu ir ar augstāko izglītību, bet 14,8% - ar vidējo izglītību.

Vēlēšanām partija piedāvā plānu "10x10", ar kuru paredzēts 10 gadu laikā Latviju iekļaut starp 10 attīstītākajām Eiropas valstīm.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktais pētījums liecina, ka jūnijā "Konservatīvie" pārvarētu 5% barjeru un partija tiktu ievēlēta Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!