Foto: LETA
Valsts policija saistībā ar valdības noteiktajiem ārkārtējās situācijas aizliegumiem un ierobežojumiem aizvadītajā diennaktī sākusi 38 administratīvā pārkāpuma lietvedības, informēja Valsts policijā.

Lielākoties pārkāpumi ir par pašizolēšanās prasību neievērošanu.

Dienu iepriekš sākto lietvedību skaits bija 28, līdz ar to kopumā līdz šim konstatēti 68 pārkāpumi saistībā ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu vai aizliegumu nepildīšanu. Policijā informē, ka aizvadītajā diennaktī Valsts policija kopā ar pašvaldības policiju kopumā veikusi 388 pārbaudes par valdības noteikto ārkārtējās situācijas aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu.

Valsts policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem gan pret sevi, gan pret līdzcilvēkiem, norādot, ka tas ir visu drošības un veselības jautājums.

Vēstīts, ka Valsts policija saistībā ar valdības 14. marta ārkārtas sēdē noteiktajiem papildu lēmumiem jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas "Covid-19" ierobežošanai Latvijā sadarbībā ar pašvaldības policiju uzraudzīs sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, kā arī, saņemot informāciju par tiem, policija attiecīgi reaģēs, liecina policijas sniegtā informācija.

Jau ziņots, ka Valsts policija šobrīd strādā paaugstinātas gatavības režīmā un veic preventīvus pasākumus, lai nodrošinātu valdības lēmuma izpildi attiecībā uz pulcēšanās aizliegumu un ierobežojumiem dažādās publiskās vietās.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 176.2 pants noteic, ka par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu līdz 350 eiro.

Savukārt Krimināllikuma 225.1 pants noteic, ka par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, kā sodu iespējams piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu . Par iepriekš minētajām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!