Foto: Publicitātes attēli

Kopā ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) uz Centrālāfriku devies ne tikai Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, bet arī ministra biroja vadītāja Egita Kazeka. Valstij Kazekas brauciens izmaksājis 6000 eiro, taču ministrija nevar izskaidrot biroja vadītājas pienesumu vizītei, piektdien raksta laikraksts "Diena".

Ministrija skaidrojusi, ka Kazekas uzdevumos ietilpis "veikt izvērtējumu attiecība uz lēmumu par turpmāko Latvijas dalību starptautiskajā operācija Centrālāfrikā". Jau iepriekš ziņots par aizsardzības ministra Vējoņa un komandiera Graubes "piedzīvojumiem" šajā valstī, taču iepriekš ministrs nav pieminējis, ka vizītē līdz devusies bijusi arī Kazeka.

Vienlaikus Aizsardzības ministrija vairāk nav atklājusi, kā ekonomiste Kazeka tieši veikusi izvērtējumu par Latvijas dalību miera uzturēšanās operācijā.

Tāpat ministrija atteikusies atklāt biroja vadītājas komandējuma atskaiti, kas "varētu viest skaidrību, kāda tieši bijusi Kazekas eksotiskā brauciena lietderība," raksta laikraksts.

Aviobiļetes iegādātas par 4936 eiro, bet viesnīca Francijā un Centrālāfrikā izmaksājusi kopumā 1234 eiro. Vēl Kazekas braucienam bijušas arī citas izmakas, tostarp dienas naudas, kopējai brauciena summai pārsniedzot 6200 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!