Foto: F64

Nacionālās drošības padomes (NDP) locekļi trešdien notikušajā sēdē konstatēja, ka kopējais Latvijas iekšējās drošības līmenis nav pazeminājies, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Tāpat trešdien sēdē saskaņā ar Nacionālās drošības likuma 26.pantā noteikto NDP kompetenci tika izskatīta un novērtēta drošības iestāžu izstrādātā Valsts apdraudējuma analīze.

Ņemot vērā situāciju Ukrainas austrumu reģionos, sēdē, līdzīgi kā tas noticis arī citās NDP sēdēs, tika vispusīgi analizēta situācijas attīstība un turpmākā iespējamā starptautiskās sabiedrības rīcība situācijas stabilizēšanai Eiropas Savienībā.

Viena no sēdē izskatītajām tēmām saistījās ar Latvijas valsts iekšējās drošības situāciju, tostarp ekonomisko drošību saistībā ar Āfrikas cūku mēra izplatības ierobežošanu. NDP locekļi konstatēja, ka kopējais Latvijas iekšējās drošības līmenis nav pazeminājies. 

Kā ziņots, Laimdota Straujuma (V) pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu norādīja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktais - Krievija "izmantos visu arsenālu tautiešu aizsardzībai ārzemēs" - ir ierasta retorika. Tomēr premjere atzina, ka Latvijas un visu Baltijas valstu pozīcija ir citāda nekā Ukrainai un Moldovai, jo mēs esam NATO dalībvalsts.

Savukārt prezidents apstiprināja, ka šodien uz NDP sēdi ir uzaicināti visu atbildīgo ministriju un iestāžu vadītāji, lai apspriestu gan pašreizējo situāciju, gan konkrētos soļus, lai stiprinātu valsts drošību.

Putins otrdien paziņoja, ka Krievija izmantos "visu esošo līdzekļu arsenālu" tautiešu aizstāvībai ārzemēs.

"Gribu, lai visi saprastu: mūsu valsts turpmāk enerģiski aizstāvēs krievu, mūsu tautiešu tiesības ārzemēs, tam izmantojot visu esošo līdzekļu arsenālu - no politiskiem un ekonomiskiem līdz starptautiskajās tiesībās paredzētām humānajām operācijām - tiesībām uz pašaizsardzību," paziņoja Putins, Ārlietu ministrijā uzrunājot vēstniekus un pastāvīgos pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!