Foto: DELFI
Kopīgas sarunas ar visiem četriem Rīgas domes jaunās koalīcijas partneriem mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) plāno sākt nākamajā nedēļā.

Staķis šodien aizvada jau trešo individuālo sarunu ciklu ar topošās koalīcijas partneriem. Līdz šim panākta vienošanās par četru partiju koalīciju. Trīs partneru vidū panākta vienošanās arī par amatu sadalījumu jaunajā domes sasaukumā, taču atbildības jomu jautājums Staķim vēl jāsaskaņo ar partiju apvienību "Jaunā vienotība", kas uz sarunu ieradīsies pēcpusdienā.

Staķis bija plānojis koalīciju izveidot divu nedēļu laikā. Kopīgas sarunas ar visiem partneriem viņš vēlas sasaukt jau nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, jaunās Rīgas domes koalīcijas veidotājiem Attīstībai/Par!" un partijai "Progresīvie" (APP) izdevies vienoties par atbildības sfēru sadali Rīgas domē ar Jauno konservatīvo partiju (JKP) un Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) pārstāvjiem, to šodien pēc tikšanās ar NA/LRA teica Staķis.

Viņš uzsvēra, ka sarunās ar diviem partneriem ir panākta vienošanās, taču, kamēr sarunas nebūs noritējušas arī "Jauno vienotību" (JV) un kamēr netiks panākta vienošanās ar visiem koalīcijas partneriem, tikmēr netiks atklāta jomu sadale.

Šodien sarunās starp APP un NA/LRA panākta kopīga izpratne par Rīgas un Pierīgas reģionu sadarbības veicināšanu. Savukārt pirms tam ar JKP tika panākta vienošanās par tiesiskuma noteikšanu par prioritāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!